Υπηρεσίες πιστωτικών καρτών

Οι πιστωτικές κάρτες έχουν αποκτήσει τόση δημοτικότητα μεταξύ των μαζών που καμία επιχείρηση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ολοκληρωμένη και αποτελεσματική εάν δεν χρησιμοποιεί υπηρεσίες πιστωτικών καρτών. Πραγματικά, χωρίς τις υπηρεσίες πιστωτικών καρτών, οι περισσότερες από τις επιχειρήσεις θα κατέληγαν να χάσουν ένα σημαντικό κομμάτι επιχειρηματικών ευκαιριών. Μερικοί άνθρωποι φτάνουν στο βαθμό να ταξινομούν τέτοιες επιχειρήσεις (οι οποίες δεν χρησιμοποιούν υπηρεσίες πιστωτικών καρτών) ως μη σοβαρές επιχειρήσεις.

Υπηρεσίες πιστωτικών καρτών

Ποιες είναι λοιπόν αυτές οι υπηρεσίες πιστωτικών καρτών για τις οποίες μιλάμε;


Ποιες είναι λοιπόν
αυτές οι υπηρεσίες πιστωτικών καρτών για τις οποίες μιλάμε;

Με απλά λόγια, με τον όρο υπηρεσίες πιστωτικών καρτών εννοούμε τη δυνατότητα αποδοχής πιστωτικών καρτών ως τρόπο πληρωμής. Λοιπόν, μπορούμε επίσης να ορίσουμε τη χρήση πιστωτικών καρτών ως υπηρεσία πιστωτικής κάρτας. Ωστόσο, γενικά, οι υπηρεσίες πιστωτικών καρτών θα περιλαμβάνουν τις υπηρεσίες που επιτρέπουν την αποδοχή της πιστωτικής κάρτας από έναν έμπορο. Έτσι, για έναν καταστηματάρχη, η χρήση μηχανημάτων επεξεργασίας πιστωτικών καρτών για να δέχεται πληρωμές με πιστωτική κάρτα, είναι μια υπηρεσία πιστωτικής κάρτας που παρέχει στους πελάτες του (και ο ίδιος λαμβάνει αυτήν την υπηρεσία πιστωτικής κάρτας από τον πάροχο μηχανής επεξεργασίας πιστωτικών καρτών και άλλους συμμετέχουν στο να γίνει αυτή η διαδικασία τόσο ομαλή). Δεδομένου ότι η μεταφορά μετρητών δεν είναι πλέον μια κοινή πρακτική, οποιοδήποτε κατάστημα δεν χρησιμοποιεί/παρέχει τέτοιες υπηρεσίες πιστωτικών καρτών θα καταλήξει να χάσει πολλούς πελάτες επειδή οι πελάτες δεν μπορούν να πληρώσουν με οτιδήποτε άλλο εκτός από μια πιστωτική κάρτα. Έτσι, για τους περισσότερους εμπόρους, η παροχή υπηρεσιών πιστωτικών καρτών (ή υπηρεσιών επεξεργασίας πιστωτικών καρτών) στους πελάτες τους, έχει γίνει πολύ σημαντικό μέρος της επιχείρησης.

Με την έκρηξη του Διαδικτύου, ήρθαν πολλές διαδικτυακές επιχειρήσεις


Με την έκρηξη
του Διαδικτύου, ήρθαν πολλές διαδικτυακές επιχειρήσεις. Αυτές οι επιχειρήσεις είχαν τη μορφή εικονικών καταστημάτων (ή ηλεκτρονικών καταστημάτων) που υπήρχαν είτε μόνο στο διαδίκτυο είτε αποτελούσαν εικονική επέκταση φυσικών καταστημάτων. Όλες αυτές οι επιχειρήσεις (μερικές που πουλούσαν αγαθά, κάποιες υπηρεσίες), χρειάζονταν έναν τρόπο να δέχονται πληρωμές από τους πελάτες τους. Αυτό γέννησε τις διαδικτυακές υπηρεσίες πιστωτικών καρτών. Η απλούστερη χρήση αυτών των διαδικτυακών υπηρεσιών πιστωτικών καρτών είναι με τη μορφή μιας απλής ιστοσελίδας/φόρμας ιστού που σας ζητά να δώσετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας. Στη συνέχεια, αυτά τα στοιχεία επαληθεύονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για να χρεωθεί το ποσό από την πιστωτική σας κάρτα και να πιστωθεί στους λογαριασμούς του εμπόρου. Δεδομένου ότι τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας είναι ευαίσθητες πληροφορίες, αυτοί οι ιστότοποι άρχισαν να εφαρμόζουν μηχανισμούς/τεχνολογίες για την ασφάλειά τους και την αποτροπή του από το να πέσουν στα χέρια απατεώνων. Τέτοιοι ιστότοποι ονομάζονται πλέον ασφαλείς ιστότοποι και αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Εκτός από αυτούς τους βασικούς τρόπους υλοποίησης των υπηρεσιών πιστωτικών καρτών, οι υπηρεσίες πιστωτικών καρτών παρέχονται και με κάποιες άλλες μορφές π.χ. πληρωμές μέσω τηλεφώνου με χρήση πιστωτικών καρτών, χρήση τρίτων παρόχων διαδικτυακών υπηρεσιών πιστωτικών καρτών που σας παρέχουν μια διεπαφή για την αποδοχή πληρωμών με πιστωτική κάρτα.

Έτσι, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους υλοποιούνται οι υπηρεσίες πιστωτικών καρτών και όσο περνάει ο καιρός, η έκταση αυτών των υπηρεσιών πιστωτικών καρτών είναι βέβαιο ότι θα αυξάνεται


Έτσι, υπάρχουν πολλοί
διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους υλοποιούνται οι υπηρεσίες πιστωτικών καρτών και όσο περνάει ο καιρός, η έκταση αυτών των υπηρεσιών πιστωτικών καρτών είναι βέβαιο ότι θα αυξάνεται.