Σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχουν εκατοντάδες τράπεζες και εταιρείες πιστωτικών καρτών που αναζητούν την επιχείρησή σας. Σήμερα, οι τράπεζες και οι εταιρείες πιστωτικών καρτών ανταγωνίζονται μεταξύ τους, προσπαθώντας ό,τι μπορούν για να αποκτήσουν την επιχείρησή σας. Για να προσπαθήσετε να αποκτήσετε την επιχείρησή σας, προσφέρουν διαφορετικές πιστωτικές κάρτες με διάφορα κίνητρα, εκπτώσεις και άλλα προνόμια.

Πριν πάρετε την απόφασή σας και επιλέξετε μια πιστωτική κάρτα, θα πρέπει πάντα να συγκρίνετε τι έχει να σας προσφέρει κάθε εταιρεία ή τράπεζα. Εάν λάβετε μια προσφορά ταχυδρομικά για μια πιστωτική κάρτα, θα πρέπει να μπείτε στο Διαδίκτυο και να την εξετάσετε περισσότερο. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει και τα ψιλά γράμματα, για να δείτε εάν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις ή άλλα κόστη που σχετίζονται με αυτήν την κάρτα. Πολλές φορές, με προσφορές στο ταχυδρομείο, εταιρείες πιστωτικών καρτών ή τράπεζες θα προσπαθήσουν να κρυφτούν εκεί μέσα κρυφές χρεώσεις και κόστη.

Σύγκριση πιστωτικών καρτών

Όταν ξεκινάτε να συγκρίνετε προσφορές, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε εξετάσει το ΣΕΠΕ και τις χρεώσεις


Όταν ξεκινάτε να
συγκρίνετε προσφορές, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε εξετάσει το ΣΕΠΕ και τις χρεώσεις. Το APR είναι πολύ σημαντικό, καθώς αυτό θα σας δείξει το επιτόκιο σας. Θέλετε να έχετε το χαμηλότερο δυνατό Απρίλιο με την πιστωτική σας κάρτα. Εάν κοιτάξετε μια πιστωτική κάρτα που έχει ασυνήθιστα υψηλό APR, θα πρέπει να το αποκλείσετε αμέσως. Οι πιστωτικές κάρτες που συνοδεύονται από υψηλά επιτόκια APR μπορούν εύκολα να σας οδηγήσουν σε ένα τρενάκι προς το χρέος πιστωτικών καρτών. Ανεξάρτητα από το πόσο καλή μπορεί να είναι η πίστωσή σας, οι υψηλές τιμές APR μπορούν να σας αφήσουν με χρεώσεις που είναι πραγματικά δύσκολο να πληρώσετε.

Ανάμεσα στις πολλές επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας, θα έχετε τρεις βασικές επιλογές για την πιστωτική σας κάρτα – Visa, MasterCard και American Express. Αυτοί οι τρεις γίγαντες είναι οι ηγέτες στις πιστωτικές κάρτες. Η Visa και η MasterCard δεν εκδίδουν οι ίδιες τις κάρτες, έχουν τράπεζες και άλλες εταιρείες που εκδίδουν για λογαριασμό τους. Η American Express, ή AMEX, είναι η μόνη που κάνει τα πάντα μόνη της. Η AMEX εκδίδει τις πιστωτικές της κάρτες, διατηρεί τα δικά της δίκτυα και δεν χρησιμοποιεί κανένα είδος τρίτων.

Αν σας αρέσει να ταξιδεύετε, πιθανότατα θα θέλετε να επιλέξετε είτε Visa είτε MasterCard, καθώς είναι αποδεκτές σε όλο τον κόσμο


Αν σας αρέσει
να ταξιδεύετε, πιθανότατα θα θέλετε να επιλέξετε είτε Visa είτε MasterCard, καθώς είναι αποδεκτές σε όλο τον κόσμο. Η American Express είναι η λιγότερο αποδεκτή από τις τρεις, αν και η εταιρεία αναβαθμίζει τα δίκτυά της με κάθε ευκαιρία. Πριν από πολύ καιρό, το AMEX θα γίνει δεκτό σχεδόν παντού. Αυτήν τη στιγμή όμως, το AMEX δεν είναι αποδεκτό σε όλες τις περιοχές του κόσμου.

Το Discover είναι ένας άλλος τύπος πιστωτικής κάρτας, αν και δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο οι τρεις παραπάνω. Το Discover έχει μερικά μεγάλα οφέλη να σας προσφέρει, αν και δεν είναι αποδεκτό σε άλλα μέρη του κόσμου. Οι περισσότεροι άνθρωποι που διαθέτουν πιστωτικές κάρτες Discover παραμένουν ντόπιοι και χρησιμοποιούν τις κάρτες τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Εάν δεν έχετε πιστωτική κάρτα και σκέφτεστε να αποκτήσετε μια κάρτα Discover, θα πρέπει πραγματικά να σκεφτείτε αυτήν την απόφαση και να επιλέξετε είτε Visa είτε MasterCard.

Συνολικά, υπάρχουν πολλές πιστωτικές κάρτες για να διαλέξετε


Συνολικά, υπάρχουν πολλές
πιστωτικές κάρτες για να διαλέξετε. Ωστόσο, αυτή η τελική απόφαση εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές εταιρείες και τράπεζες εκεί έξω, αν και εξαρτάται από εσάς να βρείτε την καλύτερη πιστωτική κάρτα για τις ανάγκες σας. Μπορείτε να επιλέξετε να πάτε με μια εταιρεία ή τράπεζα που είναι τοπική για εσάς ή να συνδεθείτε στο διαδίκτυο και να αναζητήσετε την πιστωτική σας κάρτα. Το Διαδίκτυο μπορεί να είναι μια εξαιρετική πηγή για πιστωτικές κάρτες, αρκεί να γνωρίζετε τι θέλετε. Εάν ξέρετε τι θέλετε προτού συνδεθείτε στο διαδίκτυο – θα εξοικονομήσετε πολύ χρόνο και χρήμα.