Το χρέος πιστωτικών καρτών είναι ένας εφιάλτης ενός προβλήματος και δυστυχώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που το αντιμετωπίζουν σήμερα (και αν οι άλλοι δεν το προσέξουν, μπορεί να παγιδευτούν και στο χρέος πιστωτικών καρτών). Η ενοποίηση χρέους πιστωτικών καρτών θεωρείται γενικά ως το πιο σημαντικό βήμα για τη μείωση και την εξάλειψη του χρέους πιστωτικών καρτών.

Τι είναι λοιπόν η “ενοποίηση χρέους πιστωτικών καρτών”;

Ενοποίηση χρέους πιστωτικών καρτών

Η ενοποίηση χρέους πιστωτικών καρτών είναι η διαδικασία/στρατηγική για την ενοποίηση του χρέους από πολλές πιστωτικές κάρτες σε μικρότερο αριθμό πιστωτικών καρτών (ιδανικά μία ή δύο πιστωτικές κάρτες)


Η ενοποίηση χρέους
πιστωτικών καρτών είναι η διαδικασία/στρατηγική για την ενοποίηση του χρέους από πολλές πιστωτικές κάρτες σε μικρότερο αριθμό πιστωτικών καρτών (ιδανικά μία ή δύο πιστωτικές κάρτες). Η ενοποίηση χρέους πιστωτικής κάρτας μερικές φορές αναφέρεται επίσης ως μεταφορά υπολοίπου όπου μεταφέρετε το υπόλοιπό σας από μια πιστωτική κάρτα σε άλλη πιστωτική κάρτα. Γενικά, η μεταφορά υπολοίπου (ή η ενοποίηση χρέους πιστωτικής κάρτας) πραγματοποιείται από πιστωτικές κάρτες με υψηλότερο APR σε πιστωτικές κάρτες με χαμηλότερο APR. Η εξυγίανση του χρέους πιστωτικών καρτών μπορεί επίσης να επιτευχθεί με τη λήψη τραπεζικού δανείου (με χαμηλότερο επιτόκιο) και τη χρήση αυτού για την πληρωμή του χρέους στις πιστωτικές κάρτες με υψηλότερο APR. Το δάνειο αυτό στη συνέχεια αποπληρώνεται στην τράπεζα με τη μορφή μηνιαίων δόσεων.

Όπως θα έχετε παρατηρήσει, πολλοί προμηθευτές πιστωτικών καρτών και τράπεζες συνεχίζουν να βγαίνουν με ελκυστικές προσφορές για ενοποίηση χρεών πιστωτικών καρτών (ή μεταφορές υπολοίπου). Δεν υπάρχει έλλειψη 0% προσφορών APR για ενοποίηση χρέους πιστωτικών καρτών. Ωστόσο, η ενοποίηση χρέους πιστωτικών καρτών είναι μια σοβαρή άσκηση και πρέπει να είστε προσεκτικοί, ώστε να μην μπείτε σε βαθύτερο μπελά. Όταν πηγαίνετε για ενοποίηση χρέους πιστωτικών καρτών, πρέπει να αναλύσετε σωστά τις προσφορές από διάφορες τράπεζες και προμηθευτές πιστωτικών καρτών. Ελέγξτε τη χρονική περίοδο για την οποία προσφέρεται το 0% APR και επίσης το APR που θα ίσχυε μετά την πάροδο αυτής της περιόδου. Γενικά, το 0%APR ισχύει μόνο για περίοδο 6-12 μηνών. Έτσι, εάν είστε βέβαιοι ότι θα αποπληρώσετε ένα σημαντικό ποσό χρέους σε αυτήν την περίοδο, αυτό το είδος ενοποίησης χρέους πιστωτικής κάρτας θα λειτουργήσει για εσάς, ακόμη κι αν το ΑΠΡ (περίοδος μετά το 0%) είναι λίγο υψηλότερο. Ωστόσο, εάν αυτό δεν συμβαίνει, το μακροπρόθεσμο ΑΠΡ θα είναι το πιο σημαντικό πράγμα για εσάς. Εάν το μακροπρόθεσμο APR είναι μεγαλύτερο από το APR για την τρέχουσα πιστωτική σας κάρτα, αυτού του είδους η ενοποίηση χρέους πιστωτικής κάρτας θα είναι μάταιη για εσάς. Επίσης, ελέγξτε τις χρεώσεις διεκπεραίωσης κ.λπ. προτού να πάτε πραγματικά για μεταφορά υπολοίπου ή ενοποίηση χρέους πιστωτικής κάρτας με άλλον προμηθευτή/τράπεζα. Μια άλλη καλή ιδέα είναι να ελέγξετε με τον τρέχοντα προμηθευτή της πιστωτικής σας κάρτας και να δείτε εάν μπορούν να σας προσφέρουν χαμηλότερο ΣΕΠΕ για να σας βοηθήσουν στην εκκαθάριση του χρέους σας (θα εκπλαγείτε που υποχρεώνουν κατά καιρούς και επομένως εξαλείφουν την ανάγκη για ενοποίηση χρέους πιστωτικών καρτών).

Είναι σημαντικό, με την ενοποίηση του χρέους της πιστωτικής κάρτας, να ενσταλάξετε επίσης καλές συνήθειες δαπανών


Είναι σημαντικό, με
την ενοποίηση του χρέους της πιστωτικής κάρτας, να ενσταλάξετε επίσης καλές συνήθειες δαπανών. Διαφορετικά, η ενοποίηση του χρέους της πιστωτικής κάρτας δεν θα ήταν πραγματικά χρήσιμη για εσάς.